پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نگاهی به دلایل افزایش قیمت گوشت در بازار | هشدارهایی که شنیده نشد

  • کد خبر: ۱۴۴۴۲۳
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳
نگاهی به دلایل افزایش قیمت گوشت در بازار | هشدارهایی که شنیده نشد
رییس اتحادیه گاوداران صنعتی خراسان رضوی با بیان اینکه گرانی گوشت و کاهش تولید اتفاق روشنی بود که از سال گذشته هشدار آن را داده بودیم، افزود: طی ماه‌ها و سال گذشته تحلیل کارشناسی بروز چنین وضعیتی را ارائه کرده بودیم، اما آنچه رخ داد ناشی از سردرگمی و بی توجهی به هشدار‌ها و عدم حمایت لازم از دامداران بود.

آرزو جاودانی | شهرآرانیوز؛ فرشید صراف، رییس اتحادیه گاوداران صنعتی خراسان رضوی  در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز بیان کرد: کشتاردام مولد وعدم حمایت از دامداران عامل اصلی کاهش موجود تولید گوشت قرمز و البته گرانی آن است چرا که در شرایطی که دامدار زورش به قیمت بازار نرسد، زورش به خود و دامش می‌رسد و برای پایداری دامداری خود اقدام عملی می‌کند.

وی توضیح داد: اولین کار دامدار در چنین شرایطی این است که زودتر از موعد دامش را به کشتارگاه می‌برد، دام مولدش را کشتارمی‌کند بنابراین موفق به خرید نهاده برای سایر دامهایش می‌شود.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر مشکلات تامین نهاده و بی توجهی در حمایت از دامداران، خشکسالی نیز مزید بر علت و حادشدن مشکلات شده است، افزود: همچنین توجه نکردن به مراتع فقیر و عاری از علوفه که دامداران را با مشکل مواجه کرده است.

صراف با بیان اینکه دامداران نیز از وضعیت پیش آمده شاکی و ناراضی هستند، افزود: اگرچه دولت طی سال گذشته خرید حمایتی گوشت قرمز انجام داد، اما متاسفانه با همه وعده حمایت و کشتار دام تا کنون هیچ پولی به دامدار پرداخت نکرده است و درعوض نهاده با قیمت بالا تحویل داده که همین امر موجب شده منافع اقتصادی تولید برهم بریزد و دامداران امیدی برای تولید نداشته باشند.

وضعیت قیمت گوشت بر همین روال باقی است

وی با بیان اینکه برای حمایت از مصرف کننده گوشت منجمد موجود است، ولی عملا این روند ساختار تولید را دچار چالش کرده ، افزود: در حال حاضر هم باز مجبور به واردات گوشت برای تامین نیاز داخل هستیم، زیرا تولید داخلی به شدت کاهش دارد.

صراف با اشاره به نداشتن اطمینان به دولت از سوی دامداران، بیان کرد: دولت بی توجه به تولید و ضرورت رشد تولید به سمت واردات گوشت قرمز میرود ضمن اینکه با تجربه تلخ تولید قراردادی گوشت، پیش بینی دارم این قیمت‌ها به همین روال و میزان خواهد ماند و هرتلاش دولت به دلیل نبود زمینه تولید موفقیت آمیزنخواهد بود.

وی تصریح کرد: به گونه‌ای عمل شده که ساختار تولید دچار مشکل جدی شده و بسیار سخت می‌توان جبران کرد ضمن اینکه باید توجه داشت قیمت کنونی گوشت برای مصرف کننده با توجه به افزایش قیمت دلار، ماجرای ارز نیمایی و ... شاید در کف قیمت باشد که به دست مصرف کننده می‌رسد.

وی بیان کرد: طبق برآورد انجام شده قیمت هر کیلوگرم دام زنده سبک ۱۴۰ هزار تومان و دام سنگین ۱۲۰ هزار تومان است که بهای تمام شده سال گذشته است.

وی تاکید کرد: با شرایط موجود در قیمت‌ها و تورم بازار، افق روشنی برای گوشت نمی‌بینیم مگر اینکه دولت راهکار ایده آلی ارائه دهد تا تولید کننده تشویق به حفظ دام شود و افزایش تولید را زمینه سازی کند که البته این هم در کوتاه مدت جواب نمی‌دهد و حداقل یکسال زمان می‌برد.

وی اظهار امیدواری کرد که با خوب شدن فضای تولید شاهد افزایش تولید و کاهش قیمت گوشت باشیم چرا که در چنین شرایطی اقتصادی به شدت نگران مصرف و روند کاهشی در این بخش هستیم.

کاهش قطعی ۳۰ درصدی تولید گوشت قرمز

وی با بیان اینکه به دلیل کشتار دام مولد طی ماه‌ها و سال گذشته طبق شنیده‌ها در شماردام سبک کاهش تولید بین ۳۰ تا ۴۰ درصد را تجربه می‌کنیم، افزود: در دام سنگین نیز اگرچه در تولید شیر مشکلی نداریم، اما در بحث تولید گوشت با آمار کاهشی شمار دام، تولید گوشت قرمز بین ۳۰ تا ۳۵ درصد را شاهدیم.
وی ادامه داد: آمار دقیقی از جمعیت دامی استان نداریم، اما طبق برآورد انجام شده در حوزه دام صنعتی بین ۳۰ تا ۳۵ درصد شاهد کاهش جمعیت دام در مقایسه با پارسال هستیم که همین امر تولید را دچارمشکل و تجربه کاهش کرده است.

کوچک کردن گله روندی طبیعی است

همچنین معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در کشتار، گوشت دام سبک و بره نر ملاک است، اظهار کرد: حذف و جایگزینی دام تا ۳۰ درصد در گله طبیعی است که طبق آمارگرفته شده این میزان در سال گذشته بین ۸ تا ۱۰ درصد بالاتر بوده است.

حسن جعفری ادامه داد: کشتار و جایگزینی دام ازسوی دامداران اصل پایداری تولید را تضمین می‌کند، اما امسال خشکسالی و شرایط ناشی از آن موجب شد با توجه به مقرون به صرفه نبودن دام برای دامداران شاهد حذف دام آن‌ها باشیم.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: دامی که تولید و آورده‌اش برای دامدار کم است، از گله حذف می‌شود و گله برای تامین نهاده و رپرورش مطلوبتر کوچک‌تر میشود، اما در عوض تولید را پایدار و دامدار خود را حفظ می‌کند.

وی با بیان اینکه افزایش مصرف و کاهش عرضه دام در ایام زمستان به صورت طبیعی موجب افزایش قیمت گوشت قرمز در این استان شده است، اظهارکرد:در فصل زمستان بره آماده کشتار نداریم بنابراین عرضه دام به بازار کم می‌شود در عین حال به صورت طبیعی و معمول در این فصل میزان مصرف پروتئین مردم از جمله گوشت و تخم مرغ نیز افزایشی است.

جعفری میزان تولید گوشت قرمز در استان را به طور میانگین بین ۸۰ تا ۸۵ هزار تن در سال اعلام کرد.

وی ادامه داد: علاوه بر این در حال حاضر شاهد افزایش قیمت نهاده‌های دامی و سایر هزینه‌ها از جمله حامل‌های انرژی، دارو‌های دامپزشکی و هزینه‌های کارگری هستیم که موجب ضرردهی دامداران شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه تا کنون افزایش قیمت گوشت متناسب با افزایش قیمت سایر کالا‌ها در کشور نبوده است اظهار کرد: تورم نقطه به نقطه سایر محصولات در مقایسه با گوشت قرمز بالاتر بوده است.

جعفری افزود: هم اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده سبک به ۱۲۰ تا ۱۲۵ هزار تومان رسیده است که با قیمت کنونی گوشت می‌توان گفت قیمت فعلی گوشت به نقطه سر به سری هزینه تمام شده تولید و عرضه رسیده است.

وی با اشاره به این که هم اکنون صادرات متوقف و ممنوع شده است بیان کرد: قیمت بالا و نداشتن قدرت خرید مصرف کننده موضوعی جدا از تولید است و باید توجه داشت که حمایت از تولید کننده ضروری است تا شاهد پایداری تولید باشیم.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->